Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Відбулась колегія Департаменту

28 жовтня 2009

ПРЕС-РЕЛІЗ
Чергове засідання колегії Державного департаменту України з питань виконання покарань відбулося 26-27 жовтня 2009 року. На порядок денний було винесено наступні питання:

1.Про підсумки діяльності органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України за 9 місяців 2009 року та заходи щодо її поліпшення.
2.Про стан готовності установ Державної кримінально-виконавчої служби України до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років.

Засідання було проведено у розширеному форматі за участі керівного складу центрального апарату Департаменту, начальників територіальних органів управління Департаменту, начальників установ виконання покарань та слідчих ізоляторів та керівників навчальних закладів. Це обумовлено важливістю завдань, що стоять перед Державною кримінально-виконавчою службою України на сучасному етапі.

У засіданні колегії також взяли участь заступник начальника Управління з питань діяльності органів юстиції та правоохоронних органів Тетяна Вікторова; начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходах Валентин Неділько; начальник управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом України з питань виконання покарань Міністерства юстиції України Петро Кочерган.

Відкриваючи засідання колегії Голова Державного департаменту України з питань виконання покарань генерал-майор внутрішньої служби Олександр Галінський зазначив, що стратегічним розвитком пенітенціарної системи є заміна філософії або навіть ідеології виконання покарань. «Головним принципом змін має стати соціальне партнерство засуджених та персоналу, спрямоване на створення в установах виконання покарань гуманного соціального середовища, яке б забезпечило необхідний баланс інтересів між дотриманням визначених законодавством умов відбування покарань та задоволенням соціальних потреб кожної із сторін. І саме від результатів роботи керівників залежить, яка оцінка надається діяльності Державної кримінально-виконавчої служби з боку інститутів громадянського суспільства», - підкреслив Олександр Галінський.

Зі співдоповідями щодо підсумків діяльності органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України за 9 місяців 2009 року та заходів стосовно її поліпшення виступили перший заступник Голови Департаменту генерал-лейтенант внутрішньої служби Микола Ільтяй, перший заступник Голови Департаменту Євген Сергієнко, заступники Голови Департаменту Анатолій Височанський та Віталій Моцак.

Важливе місце у роботі колегії було відведено питанням підготовки установ Державної кримінально-виконавчої служби України до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років. Було заслухано доповідь першого заступника Голови Департаменту Миколи Ільтяя. Роботу слід організувати розумно та суворо її контролювати, уникаючи попередніх помилок та прорахунків. Головне - забезпечити тепло, харчування та медичне обслуговування засуджених.

Як з першого, так із другого питань порядку денного були розглянуті звіти начальників органів і установ виконання покарань, які мають низькі показники у роботі.

Голова Департаменту Олександр Галінський зазначив, що основний акцент слід зробити на тих проблемах і недоліках у роботі, які необхідно подолати і усунути в першу чергу.

Під час засідання колегії була дана принципова оцінка діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України та визначені першочергові заходи щодо її покращення.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном