Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Прокуратура порушила кримінальну справу у зв’язку з побиттям в’язня у Вінницькій колонії

www.korespondent.net за матеріалами Українські новини
Прокуратура Вінницької області порушила кримінальну справу за фактом побиття ув’язненого посадовими особами Вінницької установи виконання покарань №1.

Про це повідомив помічник прокурора Вінницькій області з питань контролю над дотриманням законності виконання судових рішень з кримінальних справ Андрій Кобилянський.

За його словами, кримінальна справа порушена на підставі перевірки, проведеної прокуратурою області у зв’язку з неодноразовими повідомленнями про неналежні умови утримання ув’язнених в установі.

"Знайдені небезпідставними повідомлення засуджених щодо їхньої безпеки під час перебування в установі. Про це свідчить факт необґрунтованого фізичного насильства, застосованого до одного із засуджених з використанням спеціальних засобів і перевищенням службових повноважень", - уточнив Кобилянський.

Він додав, що в даний момент потерпілий знаходиться в безпеці, його стан здоров’я оцінюється як задовільний.

"Після втручання у ситуацію центрального апарату Державного департаменту з виконання покарань, певних кадрових змін у структурі управління держдепартаменту по виконання покарань у Вінницькій області, ситуація в установі виправилася, стала контрольованою і керованою", - додав Кобилянський.

За даним фактом порушено кримінальну справу згідно із ст. 365 ч. 2 (перевищення влади, що супроводжується насильством) Кримінального кодексу.

Ведеться слідство.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Держдепартамент з виконання покарань звільнив виконуючого обов’язки начальника Вінницької установи виконання покарань №1 Сергія Козачишина за побиття ув’язненого.

Раніше Вінницька правозахисна група повідомила, що 2 червня у реанімаційному відділенні Кіровоградської лікарні №1 в результаті численних побоїв, отриманих у СІЗО, помер громадянин України, житель Світловодська 22-річний Анатолій Левчун.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном