Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Призначили Голову Департаменту

Аліна ТРЕТЯК | www.kvs.gov.ua
20 серпня 2009 року у приміщенні Департаменту відбулося представлення Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань. У ньому взяли участь виконуючий обов’язки міністра юстиції Євген Корнійчук, начальник управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом України з питань виконання покарань Міністерства юстиції України Петро Кочерган, заступник начальника Управління з питань діяльності органів юстиції та правоохоронних органів Секретаріату Кабінету Міністрів України Тетяна Вікторова, перший заступник Голови Департаменту Микола Ільтяй, заступники Голови Анатолій Оленцевич, Анатолій Височанський, Наталія Калашник, начальницький склад та працівники Департаменту.

Відкрив засідання виконуючий обов’язки міністра юстиції Євген Корнійчук, який офіційно представив Голову Держдепартаменту України з питань виконання покарань генерал-майора внутрішньої служби Олександра Галінського. Він наголосив, що Уряд прийняв вірне рішення щодо призначення очільника КВС людину, яка пройшла всі щаблі цієї служби. Остання посада Олександра Іуліановича — начальник Управління Департаменту в Одеській області. Євген Корнійчук тепло привітав Олександра Галінського з призначенням на високу посаду і висловив сподівання, що під керівництвом нового керівника Державна кримінально-виконавча служба зазнає суттєвих змін на краще.

Перед присутніми виступив новопризначений Голова Державного Департаменту України з питань виконання покарань Олександр Галінський. Він, зокрема, подякував Уряду за високу довіру, сказав, що візьме до уваги найкращий досвід своїх попередників, добрим словом згадавши першого очільника Департаменту Івана Штанька, який нині є головою Громадської Ради при Департаменті, покійного Володимира Льовочкіна, Василя Кощинця, який нещодавно займав цю посаду. Всі вони внесли свій вагомий вклад в поліпшення, реформування і гуманізацію Кримінально-виконавчої служби. У своїй роботі, сказав Олександр Галінський, він ширше залучатиме громадськість, представників державних і недержавних структур для партнерства, завжди діятиме оперативно і рішуче у вирішенні всіх питань. Голова Департаменту має наміри відкрито говорити про проблеми служби. Об’єктивність і принциповість повинні бути присутніми в роботі пенітенціарної сфери, вважає він. В планах Олександра Галінського наболіле: соціальний захист працівників Державної кримінально-виконавчої служби, підвищення їхньої зарплатні, релаксація. Адже в установах виконання покарань співробітники несуть службу в нелегких психологічних умовах, у певній небезпеці.

Важливе питання — відсутність відомчого вищого учбовий закладу, яке давно потребує свого вирішення.

Відразу після призначення відбулася прес-конференція Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань генерал-майора внутрішньої служби Олександра Галінського для представників мас-медіа та громадськості. Олександр Галінський дав вичерпні відповіді на всі запитання журналістів. На прес-конференції з представниками ЗМІ також спілкувалися заступник начальника Управління з питань діяльності органів юстиції та правоохоронних органів Секретаріату Кабінету Міністрів України Тетяна Вікторова, голова Громадської ради при Міністерстві юстиції України Олександр Беца, голова Громадської Ради при управлінні Департаменту в Одеській області, науковець Ніна Нізова.




щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном