Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Хто зупинить «державний департамент катувань»?! ЗАЯВА

02 червня 2009 року
ЧЕРГОВЕ САМОГУБСТВО В БЛОЦЕРКВСЬКЙ ВИПРАВНЙ КОЛОН №35.
Хто зупинить «державний департамент катувань»?!
Внницька правозахисна група змушена в чергове повдомити про надзвичайну пригоду, яку намагаться приховати кервництво Державного департаменту Украни з питань виконання покарань. За нашою нформацю вранц 02 червня 2009 року покнчив життя самогубством засуджений Блоцерквсько виправно колон №35 Остафйчук Дмитро Володимирович. За нформацю, яку ми змогли отримати нелегальним шляхом, яку не мамо можливост переврити, засуджений вдався до самогубства псля конфлкту з спвробтниками колон та погроз з хнього боку. З слв очевидцв самогубства п.Остафйчук залишив передсмертну записку з поясненням обставин свого вчинку, проте забрали спвробтники адмнстрац, як тепер заперечують снування записки. Нараз тло Дмитра Остафйчука вивезено з колон в невдомому напрямку, очевидно, воно може перебувати в примщенн Блоцерквського моргу. Хоча самогубство засуджених, як перебувають пд повним контролем опкою держави надзвичайною подю, що вимага негайного нформування суспльства Державний департамент Украни з питань виконання покарань не спшить повдомити про трагедю. Жодна нформаця на сайт ДДВП про цю трагедю вдсутня.
Ранше Внницькою правозахисною групою повдомлялося про те, що адмнстрацю колон №35 протиправно не було забезпечено надання антиретроврусно терап хворому на ВЛ-нфекцю засудженому [Ш.] Андрю Олександровичу (13/04/1969 р.н.) та ншим засудженим, як пред‘являють скарги на рабську працю та принизливе ставлення з боку адмнстрац. Нараз ми мамо нформацю про те, що пд тиском громадськост з середини травня засуджений [Ш.] почав отримувати лкування, проте складною залишаться ситуаця щодо нших ВЛ-нфкованих засуджених.
Внницька правозахисна група звертаться до Уповноваженого ВР Украни з прав людини з проханням направити представникв Секретарату Уповноваженого для участ разом з громадськстю в розслдуванн обставин самогубства засудженого Остафйчука та скарг, що надходять вд засуджених БВК №35. Ми просимо журналств активно висвтлювати надзвичайну подю в БВК №35.
Самогубства та самокалцтва доведених до вдчаю засуджених свдчать про повне професйне банкрутство кервництва укрансько пентенцарно системи, яку недарма в народ називають «державним департаментом катувань». Попри те, що вдповдальнсть за дяльнсть кервництва пентенцарно системи несе особисто Президент Украни, який за законом признача звльня Голову державно кримнально-виконавчо служби, ми закликамо Кабнет Мнстрв Украни разом з опозицйним урядом негайно активзувати дяльнсть по створенню ефективних нацональних превентивних механзмв проти катувань вдповдно до мжнародних зобов‘язань Украни.

коментарі

06.07.2009 | sqwer
1


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном