Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Презентовано перший на Волині довідник для засуджених

Богдана Стельмах | ВОГО "Волинський прес-клуб"
Його видання стало можливим завдяки проекту Асоціації захисту прав молоді Волині «Покращення доступу до правових знань осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі», підтриманого Міжнародним фондом «Відродження».
На сьогодні – це єдиний в області довідник, який містить усю необхідну правову інформацію для засуджених: правила поведінки у місцях позбавлення волі, порядок працевлаштування і звільнення з роботи, укладання чи розірвання шлюбу, надання соціальних послуг, майнові відносини, зроблено акцент на правових наслідках судимості тощо… Проте основна перевага видання в тому, що воно створене на основі опитування вихованців Ковельської виховної колонії щодо того, які проблеми їх найбільше хвилюють при виході на волю. Як зазначив керівник проекту Петро Верзун, найскладнішим для ув’язнених залишається питання місця проживання після звільнення. «Коли ми робимо все, щоб людина не мала соціальних зв’язків з волею, ми серйозно ризикуємо», – наголосив він.
Асоціація захисту прав молоді Волині ще у 2007 році уклала з управлінням Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області договір про співпрацю. Найближчим спільним кроком стане звернення до Державного департаменту України з питань виконання покарань щодо введення штатної одиниці – посади юриста з цивільного права.
Довідник уже розповсюджено у виправних колоніях Волинської області, електронний варіант буде розміщено на сайті Асоціації захисту прав молоді Волині.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном