Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Акція протесту

Шановні журналісти!
Байдужість і бездіяльність депутатів і чиновників очевидна. Розбрат і розподіл посад, повноважень і важелів впливу заважає парламентарям і держпосадовцям почути біль народу, зрозуміти проблеми, що турбують українців. Ми, представники незалежної, некомерційної організації - Всеукраїнське громадське об’єднання „ Центр захисту прав людини” Свобода”, проводимо акцію протесту КУЛАК з метою нагадати першим особам держави, що саме народ наділив їх високими повноваженнями для захисту прав, свобод і законних інтересів кожного простого пересічного українця.
Два роки тому Верховною Радою України був прийнятий закон, якій знімав обмеження на отримання ув’язненими посилок і передач. Це рішення було прийняте з посиланням на недостатнє бюджетне фінансування Державного департаменту України з питань виконання покарань і неспроможністю пенітенціарних установ за власний рахунок забезпечити ув’язнених належними умовами харчування.
Закон був прийнятий на 2 роки, термін дії якого закінчився 31 грудня 2008 року, а прийняти новий закон або поновити дію попереднього парламентарі, мабуть, забули.
І хоча умови харчування в’язнів не покращилися, а враховуючи наслідки економічної кризи, значно погіршилися, питання про необмежений прийом передач з продуктами не вирішується. Таке відношення до долі 150 000 громадян України незмінно призведе до голоду, дистрофії, поширення туберкульозу, масового незадоволення і акцій непокори в’язнів в знак протесту проти байдужого ставлення держави до своїх громадян.
Ми, Центр „Свобода”, також вийшли на акцію КУЛАК з метою привернути увагу держави до не обґрунтованого застосування державою ганебної практики кримінальних санкцій по ст. 391 КК України, яка залишилася в спадок від карального режиму СРСР, коли людину позбавляли волі за політичні погляди і віросповідання.
Зараз будь-якій людині, яка відбуває покарання у вигляді позбавлення волі, можливо збільшити термін ув’язнення на необмежений строк. Будь-яку ув’язнену людину можна знищити остаточно за відмову від виконання неоплачуваної праці або прибирання в бараку.
Ми, Центр „Свобода” вимагаємо від парламенту і держпосадовців найвищої ланки припинити знущання над людьми.
1. Вимагаємо зняти обмеження на посилки і передачі для ув’язнених в тюрмах і в установах виконання покарань.
2. Вимагаємо скасувати ст. 391 КК України як таку, що порушує права людини, бо це є покарання без вини.
Шановні журналісти, свобода слова – це є величезне надбання, що ми маємо сьогодні в Україні.
Допоможіть нам своєю присутністю на акції КУЛАК, що розпочнеться 22 січня о 10-й годині біля будинку МВС України за адресою вул. Богомольця 10.
Ми голос і біль народу, Ви – Четверта влада в державі і разом ми примусимо прислухатися до народних страждань депутатів і держпосадовців поважати свій народ і виконувати свої обов’язки. Щиро дякуємо за підтримку і розуміння.

З повагою,
Голова правління Богдан Хмельницький

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном